Appelsiini-rosmariinihilloke

 
rosemaryjam001.jpg

Suolaisten ja mausteisten jouluruokien kaveriksi, tai ihan vaan piparkakkujen päälle!

Appelsiini-rosmariinihilloke

    •    2-3 appelsiinia
    •    ~1tl raastettua appelsiinin kuorta
    •    0,75dl valkoviinietikkaa
    •    3rkl sokeria
    •    2 neilikkaa
    •    ripaus suolaa
    •    tuoretta rosmariinia
    •    sitruunamehua

Pese appelsiini huolellisesti, ja raasta sitten n. 1tl kuorta appelsiinista. Leikkaa kaikki 3 appelsiinia: poista kuoret ja enimmät valkoiset osat. Laita kattilaan sokeri ja viinietikka, kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää sitten appelsiinin palat, neilikat, raastettu appelsiinin kuori, suola ja yksi rosmariinin oksa kattilaan. Sekoita, ja anna poreilla n. 20 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään, ja purista joukkoon sitruunan mehua. Anna jäähtyä kunnolla. Poista rosmariinin oksa joukosta, ja laita hilloke purkkiin tai säilytysrasiaan. Lisää vielä pari tuoretta rosmariinin oksaa joukkoon.

 

rosemaryjam04.jpg
rosemaryjam02.jpg